Hagen min – del 1

Her kommer en liten presentasjon av deler av hagen min. Skal ta litt mer oppdaterte bilder av resten i løpet av de nærmeste dagene så kommer det mer.

Hagen er på ca 1,5 mål, og vi ligger på 460 m.o.h. Høyde 4-5-6 alt etter som hvem man spør. Nærmeste nabo som har haget i mange år mener h6 og at det meste bør hete noe med Sibirica eller Alpina..

Dette er hagen bak huset. Ved siden av inngangspartiet. Her står nå varmkomposten min, og alle ventende planter. Skråningen her er et av mine frustrasjonsområder. All barken sklir ned og havner på plenen, og det er håpløst å plante der for det ligger kun bark, og under der er det store kampesteiner. Holder på å spa opp bit for bit for å fjerne de steinene som er veldig i veien og så skal det fylles opp med jord og plantes igjen, men det er ikke det området det haster mest med, så det tas en sjau nå og da. Neppe ferdig på en god stund mao. :p Har plantet noen hosta der, pluss rabarbra og valurt i borteste enden.

Foran inngangsdøra. Her trengs det litt innsats for å få vekk ugress, men ellers er jeg veldig glad i denne plassen. Må gjøre noe med veien opp til 2. etg på garasjen, men vet ikke hva enda (ikke prioritert)


Photobucket

Hurdalsrosa mi. Den ble beskåret kraftig i år, og mye av det som stod igjen har dødd i løpet av vinteren, så den blir det ikke mye igjen av i år. men den er noen fjorårsgrener som står igjen og ser fine ut, så den kommer seg vel. Har plantet en Klematis Jackmanii Alba som skal klatre i denne. Overfor stenen ble det «panikkplassert» mye akeleier i fjor. Har igjen en del jobb her, men spent på akeleiene – de var nysådd i fjor og blomstrer forhåpentligvis i år.

Photobucket
Nede fra nederste plenen. Har klipt hull i alperipshekken. Skulle egentlig lage en trapp, men nå har vi vel kommet fram til at vi i hvert fall enn så lenge fyller igjen og lager en slak nedoverbakke med plen på. Bedre for ungene, og lettere å komme opp og ned med trillebåra. Hekken bare legger seg av snøen så den skal klippes kortkort og holdes relativt kort tror jeg.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s