Hagebesøk

I dag har jeg og minsten vært en tur på Dokka sammen med SveinV for å hilse på Toveve og ta en titt på hennes hage. Har hatt en utrolig koselig dag. Mye skravling, og ble ganske sent hjem. Så koselig å ta en titt på andres hager altså. Får både inspirasjon til hvordan man kan plante, hva man kan plante, og så får jeg mye ny kunnskap. Og så skravles det jo en del om andre ting også.

Ble jo overøst med flotte planter da vi skulle hjem i dag også. Jeg håper virkelig jeg kan bidra med litt tilbake etter hvert. Enn så lenge har jeg ikke så mye å dele med andre, og det føles litt grisk å bare få med seg mye uten å ha noe å gi i gjengjeld.

Her er det jeg kom hjem med i dag:
Nye planter 29.06

Øverst til venstre er det 3 pelliser. De stod i en kurv merket gratis da jeg var innom hagekroken på vei hjem. Har tomme ampler jeg har glemt å kjøpe med noe til, så jeg dro det bare med meg uten å se på hva det egentlig var..

Ble i hvert fall med myye fint fra Toveve!
Blå, lav iris
Iris ‘Cherry Garden
Hosta Halycon
Hosta ‘Wide Brim’
Alchemilla Mollis ‘Auslese’ – marikåpe
Geranium ‘Kashmir Purple’
Eplemynte, ananasmynte, og en myntesort jeg ikke husker navnet på
Nicotiana

Så utrolig mye fint! Må få tak i mer jord, for da jeg gikk ut for å plante i kveld kom jeg på at resten av det jeg hadde gikk til jordbærkassa her om dagen. Og så må jeg komme meg til Gjøvik igjen for å handle noen sinkpotter de hadde på salg der. Lyst til å ha noen av de på nye terrassen – tror jeg blir veldig fint.

På let etter jord  i dag kom jeg på at jeg skulle se hvordan det stod til med akeleiene som skla til å blomstre. Ingen blomstring der enda, men takløken har kommet med en enslig liten blomst nede i skråningen. Den er ikke særlig stor, men synes den var veldig fin jeg. Håper den har tenkt å spre seg godt utover. har satt små barn rundt omkring på et lite område der. tror jeg må få tak i fler sorter av disse etter hvert (også..).
Takløkblomst

Tror jeg må komme meg mer rundt i andres hager. Ble mye mer inspirert til å jobbe litt igjen i egen hage nå i kveld. har stått og stabla litt stein og prøvd ut litt i forkant av nye terrassen – veldig usikker på hva jeg skal lage til der, men helst noe med stein, for ble gravd opp veldig mye der, både små og store.

Forresten lurt å legge ut alt jeg tenker og lurer på i bloggen her. Fikk vite hva ene planta jeg la ut i forrige innlegg var. Den kom fra en helt annen person enn jeg innbilte meg, og er en pepperrot. Den sprer seg visst veldig og er håpløs å få vekk, så det er godt jeg fikk vite nå, mens den enda ikke har kommet seg langt ned med røtter. Fått den opp i dag, og den skal få stå i store bøtter sammen med mynten i stedet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s