Høst, bloggpause og nye planter.

Ja, nå er visst høsten virkelig kommet. I dag har vi begynt å rydde for vinteren i hagen. Vanligvis er vi så treige at første snøen rekker å komme innen vi får summa oss til noe, men i år skal jeg være litt tidligere ute. I dag har en del sommerblomster måttet flytte ut av krukkene sine og over på komposten. Noen av krukkene er fortsatt flotte, så de skal få stå til det ikke er noe å se på der mer. Jeg har igjen fryktelig mye å plante enda, men tror nesten det skal få stå i potter i stedet for å panikkplante det, sånn jeg gjorde i fjor.

Det har vært veldig stille på bloggfronten i det siste herfra også. Vi har hatt 2 ukers ferie i Syden, og så har det egentlig ikke skjedd noe særlig i hagen. Akkurat nå er det jo faktisk en del som blomstrer, men ellers ser det mest rotete ut her. Jeg planlegger neste år nå. Det begynner å bli en del å så i løpet av vinteren, så skal prøve å forberede det best mulig også, så ting ikke blir så sent gjort som det ble i år.

Rett etter sist innlegg var jeg på besøk hos Toveve, hvor det var møte i hennes hagelag. Sigrid fra Hagegal hadde kurs i deling av stauder, og så fikk vi litt innføring i pelliser også. Koselig kveld. Og jeg fikk kjøpt med litt geranium av Sigrid. Ble med litt andre planter fra Tove også, og så tok jeg med meg noen av de plantene vi delte. Var en del biter som antakeligvis ikke kom til å komme seg, men alle unntatt en ser ut til å skyte nye skudd nå. 😉 Ellers har jeg ikke gjort stort i hagen. Plantet litt nå og da, men det synes ikke før til neste år.

Her er siste måneds planteanskaffelser:

Geranium:
Pyreneikum
Maculatum ‘Espresso’
Summer skies
Samobor
Catabrigiensis
Mourning widow

Heuchera Stormy Seas.
Marmelade

Hosta Minor

Ligularia Dentata

Hvit Astrantia major

Og noe iris ++ som ikke har noe navn – i hvert fall ikke enda.

Tok med kameraet ut en tur i dag, for å ta bilde av det som var, men det ble ikke så mye. Men noe ble det jo. Klematisen var sinnsykt treig, men den stod i fin blomst da vi kom hjem fra ferie:
Clematis

Og lobeliaen jeg sådde i vår fant ut at den kunne blomstre litt den også før vinteren kom. Må vel være LITT tidligere ute til neste år ja.
Lobelia

Fuchsiaen kom også sent i gang, og nå er det vel snart på høy tid å få den inn.
Fuchsia

Og Duehodet jeg fikk av Ragnhild blomstrer. Rålekker.
Duehode

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s