I gang igjen!

Nå har jeg gått og venta på å komme i gang lenge her, og endelig kan jeg erklære hagesesongen 2011 for åpnet. I kveld har jeg endelig fått sådd masse av sommerens stauder, og håper det blir noe av det meste jeg har fått i jorda.

Dette er hva jeg har sådd i dag. Sortene merket med * har jeg igjen frø av, så jeg kan prøve en gang til dersom de ikke spirer denne gangen (evt har jeg frø i bytte dersom det blir full klaff på første forsøk):

Achillea ptarmica ‘The Pearl’ *
Agapanthus headbourne hybrids *
Alcea rosea ‘Chater’s Double Icicle’ *
Alcea rosea ‘Fiesta time’ *
Aquilegia alpina
Aquilegia caerulea-hybrid ‘Koralle’
Aquilegia caerulea-hybrid ‘Red Hobbit’
Aquilegia flabellata var pumila kurilensis
Aquilegia vulgaris ‘Green Apples’
Aquilegia vulgaris ‘Miss M.I. Huish’
Aquilegia vulgaris ‘Ruby Port’ *
Astrantia major ‘Ruby Cloud’ *
Festuca glauca
Geranium pratense
Geum flore-plena ‘Blazing sunset’ *
Heuchera mix *
Hyssopus officinalis *
Hosta rectifolia (ex Russia)  *
Hosta gracillima *
Iris chrysographes ex Rubella *
Knautia macedonia *
Nepeta cataria
Sanguisorba minor *
Sanguisorba officinalis *

Det gjenstår litt å så, men det er ikke så mye. Noen stauder som jeg er litt usikker på om bør sås på vanlig måte nå, og noen som jeg vet må ha litt spesialbehandling. En del sommerblomster også, men de skal vel sås en gang senere i vinter. Det viktigste var å få noe av dette i jorda, for forhåpentligvis starter jeg å jobbe nå rett over nyåret og da blir det plutselig ikke like god tid til å få gjort alt man skulle ha gjort heller. Så godt med alt som er unnagjort og bare kan settes bort. Det blir ikke noe planterom klart til sommerblomstene skal sås (som forventet) så jeg er veldig usikker på hvor de skal få stå, men det blir vel en ordning (sannsynligvis kjøkkenøya – igjen) på det også.

Ellers er jeg mektig stolt nå, for til og med gjennom 20-30 minus har varmkomposten dampet og gått hittil i vinter! Sleit veldig i fjor, så nå gjør jeg visst endelig noe riktig!

Reklamer

2 tanker på “I gang igjen!

  1. Lenge siden sist innlegg… Er livet for travelt til å blogge? Jeg har enda ikke fått sjekket hvilke iris du kan få avleggere av, men det holder kanskje med de du kan hente hos mamma? Ps: håper du får en god natts søvn nå på morgenkvisten;o)

  2. Ja, jeg vet! Jeg har tenkt på å blogge mer lenge, men det blir aldri til at jeg gjør det, selv om jeg jo har tid. Har ikke hatt så mye bilder å legge inn. Men må vel komme med en oppdatering nå snart.

    Det med iris er ikke noe stress altså, det ordner seg.

    Fikk en god natts søvn ja. Sov jo 7 timer i går kveld, så var ikke så mye mer jeg trengte, men ble en del timer til likevel. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s