Dagens glede

Magnar la ut frølista si for et par uker tilbake. Jeg var heldig og fikk bestille veldig tidlig, og i dag kom det en konvolutt med små, pent innpakkede poser med alle frøene jeg ønsket meg! Virkelig koselig i dag – vi har hatt en langhelg fra fredag og til i går med sykdom i heimen, og i dag dro jeg på jobb – litt i tvil om det var så lurt. Jeg kom ikke lenger enn 10 min ut i arbeidsdagen før jeg fant ut at det var det slettes ikke, så da ble det å kjøre den lange turen hjem igjen og legge seg på sofaen og sove litt.
Tok meg en pause i sovinga for å hente posten, og der lå da konvolutten fra Magnar. Håper på mange spennende planter til neste år. Dette ble anskaffet:

Allium prattii
Androsace pedemontana
Anemone polyanthes
Aquilegia vulgaris clematiflora
Bellevalia Pycnantha
Camassia quamash
Fritillaria camchatcensis
Fritillaria montana
Gentiana grossheimii
Gentiana septemfida
Incarvillea zhongdianensis
Iris chrysographes
Iris setosa var arctica
Saxifraga crustata
Veratrum album

Hele lista til Magnar finnes her.

I helga hadde jeg planer om å starte såvidt på såingen, men jeg kom aldri så langt. Fikk talt opp frøposene og fikk en bedre oversikt over hva jeg hadde da. Resultatet var i grunnen gledelig. Jeg var langt under det tallet jeg selv trodde, og med frøene fra Magnar er jeg oppe i 39 staudesorter som skal sås nå i løpet av vinteren. + vel 4-5 sorter som allerede er sådd og satt ut. jeg er uansett veldig langt unna de 70-80 som jeg først mente så jeg vet ikke helt hvor jeg har talt feil. Det er en del mer sommerblomster enn hva jeg først antok da. + noen av frøposene skal gis bort, for de har jeg sådd det jeg trenger av før. Jeg skal få laget en egen side med oversikt over frøsåinga tenker jeg.

Snøen har lagt seg nå, og jeg håper det snart kommer mer, siden den først har bestemt seg for å dukke opp. Jeg trenger litt tid til å få huset her til å se ordentlig ut igjen, og til å få lagt planer for neste år. Det er mange av dem, og det blir spennende å se hvem jeg får gjort noe med og hvem som bare blir planer.

Det tas også sørgelig lite bilder, så dette ble nok et bildeløst innlegg. Bare det kommer skikkelig snø og frost her skal jeg å tatt noen vinterbilder, for selv om jeg lengter etter sommeren kan det være veldig flott nå i vinterhalvåret. Og i dag har vi kjøpt oss en ny bil, så nå ser jeg litt blidere på vinteren, når jeg vet jeg har en trygg og god bil å kjøre, og som kommer til å starte (OG gå framover!). Og til sommeren skal den få bli med meg på mange hageturer, og romme mange planter.

2 tanker på “Dagens glede

  1. Oi, det var en anseelig frøliste 🙂 Min er ikke så lang i år, har ikke plass til så mange flere stauder i hagen. Må grave opp noen å gi bort tenker jeg, siden barnehagen er full av fjorårets sådd også. Hmm, ikke få problemer vi hageeiere sliter med…….
    Finfin onsdag til deg.

    • Heldigvis akkurat nå er plass mitt minste problem. Og barnehagen den er helt tom. Jeg tenker at det blir moro med masse nye stauder nå, men jeg tror jeg må sette av en av neste sommers ferieuker til bare prikling. :p Jeg gleder meg til å få så mye og store planter at jeg kan grave opp og gi bort. Foreløpig ikke så altfor mye av det her enda. 🙂

      Trodde forresten du skulle så masse til neste år jeg, med nytt flott drivhus på plass?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s