Vinteren er utsatt – det plantes fortsatt i hagen!

Hagen sånn den ser ut på bildet i forrige innlegg er ikke sånn det ser ut lengre nå. Minusgradene forsvant. Regnet har høljet ned og alt er grått, vått, møkkete og trist.

Heldigvis er det herlige lysglimt ellers. Som trepionene fra kina-importen som kom i posten på tirsdag. jeg var bortreist til onsdag, men de ble med meg hjem da onsdag kveld, og siden frosten er borte og det var 6-7 varmegrader (ikke så veldig mye værre enn det har vært ellers i sommer i grunnen) fikk jeg på meg støvler og en hodelykt, og fikk plantet pionene i bakken kl. 20 onsdag kveld. må bare få på de litt mer sandblanding så det står godt over podestedet så står de forhåpentligvis trygt og godt til sommeren igjen. De må flyttes etter hvert, men jeg er litt usikker på nøyaktig hvor de skal stå. Enn så lenge står de i skråningen bak huset.

Ellers har uka vært tilbrakt inne. Vi er inne i sykdomsrunde nr. 2 så nå er hele familien «tette i pappen» og ordentlig forkjøla. Jeg har trøsteshoppa litt på nett, og nå venter jeg spent på en bok om støping i betong. har litt lyst til å støpe betongheller til stien bak huset, + noen større plantekar til å ha inntil veggen. Og fuglebad kanskje? og.. garantert ganske mye mer. Tiden vil vise om jeg får støpt noe som helst i grunn, eller om det bare blir nok en bok som blir stående i hylla uten å bli gjort noe mer med enn lest..

Vannspeil og betong i hagen

Egentlig skulle jeg «bare» kjøpe en kokebok da, men så var det fri frakt, og så har jeg jo tenkt å lære meg å støpe uansett.. Dette er forøvrig kokeboka jeg venter på. 179,- som kampanjetilbud via trinesmatblogg.no.

Ole Martins beste tips

Forhåpentligvis holder mildværet seg nå ut søndag, jeg øyner en mulighet til å få plantet de siste løkene i jorda. Har noen i kjøleskapet, og fant igjen en pose med blandingsløk da jeg tømte den gamle bilen på tirsdag!

Forrige helg fikk jeg forøvrig opprettet en egen sparekonto. Planen er å bruke den som hagekonto – i første omgang spares det til drivhus. Jeg drømmer om dette:
Drivhus
Det kommer nok til å ta litt tid å få spart opp nok – og jeg frykter at det vil bli nødvendig å stjele av drivhuspengene flere ganger før jeg når målet pga andre nødvendigheter som dukker opp. Men en vakker dag skal det stå på plass. Jeg har forøvrig fortsatt store planer om å få gjort ferdig planterom i garasjen, for hadde jeg fått på plass der kunne jeg klart meg lenge uten et drivhus overhodet. Men TTT og krever penger og energi. Selv om det i utgangspunktet ikke er så store jobben eller kommer til å bli veldig dyrt å få ferdig planterommet så er det foreløpig ikke helt øverst på prioriteringslista, og det kommer stadig ting og hopper over og stiller seg foran.

3 tanker på “Vinteren er utsatt – det plantes fortsatt i hagen!

  1. Du store allverden, plante i november, i Åsmarka, hmmm, det er noe rart med årsidene. Jeg for min del har fortsatt litt snø igjen, håper helt klart på mer siden skiene står nypreppede i garasjen. Jeg har ønsket meg drivhus i 15 år, å nå står det der 🙂 Flott det du drømmer om, mitt er på 10 m2, håper det er stort nok når oversåinga setter inn i mars.
    Ha ei flott uke 🙂

    • Ja – er ikke helt normalt med hagearbeid hos oss på denne tida av året. Jeg satsa på at jeg kunne få satt ned de siste løkene i går, men da var frosten kommet tilbake, og snøen begynte å drysse såvidt ned igjen, så nå kan den likegodt bare komme i store mengder, og så kan den bli til det er på tide med vår igjen.

      Jeg har tenkt å følge nøye med på drivhusreferatene fra deg til våren. Det kan være jeg må gå ned et eller to hakk i størrelse, men jeg sikter meg mot det på 14,5 kvm nå i første omgang – det er noen år til det blir en realitet uansett, så innen det har jeg nok fått klarere for meg hva det er jeg trenger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s