X-faktor, gult

Siden jeg stort sett gjør som jeg blir fortalt så slenger jeg meg herved inn i X-faktor-konkurransen hos Moseplassen. At jeg skulle komme inn først når fargen var gul er et lite paradoks siden jeg generelt har lite gult, og det overhodet ikke er noen favorittfarge her. Men enkelte skjønnheter finnes det jo, og jeg er heldig og har noen av de i hagen min.

Da hagegalskapen så smått begynte å spire hos meg startet det hele med akeleier. Jeg sådde mengder med akeleier det første året jeg prøvde meg som staudesåer. Den som spirte aller best var Aquilegia Chrysantha Yellow Star. Den er jo ekstremt flott å se på, og blomstrer veldig villig.
Aquelegia Chrysantha Yellow Star photo DSC_6750.jpg

 photo DSC_8152.jpg
Iris Sibirica Butter and Sugar . Den er helt nydelig å se på, men har hittil kun kommet med en blomst hos meg. Jeg har forbedret levevilkårene dens en del nå, så jeg håper på mer blomstring til sommeren igjen.

De to flotteste gule i hagen min kom hit derimot ved en veldig ren tilfeldighet. Høsten 2011 fikk jeg plutselig en solid mengde løk plassert i bilen min etter et besøk hos SveinV på Raufoss. Det var i utgangspunktet altfor sent for å plante løk, siden frosten hadde tatt et solid grep over bakken. Å stå med spett for en og annen løk er ok, men for flere titalls er det helt uaktuelt. Løsningen ble kompostbingen, hvor jeg hadde en del ferdigmodnet kompost. Europris hadde også heldigvis flere sekker med jord igjen. Passe desperat stilte jeg meg opp for å hive ut løkene i kompostbingen, så de ble liggende tett i tett – hulter i bulter. Over med sekkene med jord, og håpe på at det skulle overleve noen løk i det minste.

Jeg tør påstå at jeg hadde bygdas fineste kompostbinge våren 2012
 photo DSC_7935.jpg
I et konstant kjør over flere uker blomstret det et hav av tulipaner og narcisser, deriblandt disse:
 photo DSC_7932.jpg
Narcissus ‘Dick Wilden’ – jeg er ekstremt svak for fyllte blomster, og denne kler å være gul.

Valget på min kanditat til X-faktor går imidlertid til denne.
 photo DSC_7911.jpg
Tulipa West Point

Og vinterlei som jeg er nå er jo denne en fryd å hvile øyet på. Elegant, vakker og  full av sol og varme. Jeg gleder meg til den kommer opp igjen i år. Det blir spennende å se hvor den er plassert nå, for de måtte jo flytte ut av kompostbingen i fjor, og siden ingen ting ble merket er det nå jevnt fordelt utover hagen og bedene. Det kan hende det blir en del omflytting i å igjen.

6 tanker på “X-faktor, gult

 1. Du har da også skønne gule blomster. Ja jeg kan jo godt lide din Akeleje,men tulipanen er et flot bud. Tror faktisk slet ikke jeg selv har gule tulipaner i haven. Held og lykke 🙂

  Mange havehilsner
  Lise Lotte

 2. Det er den flotteste kompostbingen jeg noen gang har sett 🙂
  Jeg liker gule blomster jeg, og er spesielt svak for påskeliljer. Den fylte du viser her var lekker!! Nydelig tulipan også.
  Masse lykke til i konkurransen!

  Takk for besøk og hyggelig hilsen på bloggen min 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s