Min x-faktor «må ha»-liste

Moseplassen har lagt ut en oppfordring om å lage må ha-lister inspirert av x-faktor-konkurransen som pågår der.  Under følger min liste. Klikk på bildet for å komme til eieren av bidraget.


Iris Germanica Black is black fra Strandhuset. Jeg elsker svarte blomster og jeg elsker Iris Germanica. Spesielt da elsker jeg svarte iriser, og denne var jo helt fantastisk nydelig.


Anemone Nemorosa Flore Pleno fra Gullet70’s Hagekaos (Jeg kjøpte to fyllte Anemone Nemorosa i fjor, og har bestilt et par til fra Jonny i år, men mye vil ha mer, så jeg vil ha denne også)


Skjærsmin fra Hagerommet. Jeg mente egentlig jeg kjøpte meg en skjærsmin i fjor. Men den står ikke i noen av listene. Den var på ønskelista i fjor i hvert fall, og er ikke mindre ønsket i år.


Trillium Tricolor fra Parkvegens Hageglede. Jeg har ikke noe særlig trillium enda, men det ble kjøpt inn en fyllt hvit i fjor.  Likte ekstremt godt den fine fargekombinasjonen på denne. Det blir mer Trillium i hagen min.


Blåvinge fra Hagen på Saga. Ukjent blomst for meg, men absolutt en jeg skal bli mer kjent med!


Pulsatilla fra Helena’s Hem & Trädgård. Kubjelle har aldri helt fanget min oppmerksomhet så veldig, men det bildet her har i hvert fall klart å gjøre noe med det. Må googles og undersøkes nærmere, og kanskje skaffes med tiden!

Av en eller annen grunn er det aller flest hvite. Jeg trodde det skulle bli overvekt av enten røde, blå eller sorte. Nå er det ikke sånn at det på de andre fargene ikke er blomster som er på min «må-ha»-liste, men heldigvis var det mange jeg har skaffet som enten kommer til å blomstre hos meg i år, eller forhåpentligvis ila neste år. Disse er dermed ikke tatt med – skulle jeg gjort det hadde listen blitt altfor lang. Andres Må-ha-lister kan ses hos Moseplassen

Jeg har også gått gjennom notatene jeg har gjort meg på foredrag jeg har vært på igjennom sommeren i fjor og fram til nå og skrevet ned plantene jeg har fanget opp der inn på min egen ønskelisten. Den listen begynner å bli smertefullt lang, men jeg tror jeg skal få lagt den ut her, så har jeg den alltid lett tilgjengelig i tilfelle det dukker opp noen muligheter for plantebytte.

14 tanker på “Min x-faktor «må ha»-liste

 1. Forundrer meg ikke at det ble flest hvite. Har du sittet ute på terrassen i skumringstimen en sommerkveld? Hvilke blomster er det som synes da? De hvite og de er bare skjønne. Elsker hvite blomster

  • Det har du helt rett i. Men hittil har det mest vært de blå og røde her i min hage. Men kanskje nettopp derfor jeg ikke fant så mye nytt å skaffe akkurat av de fargene. :

   God helg 🙂

  • Jeg kjenner ikke så mye til kubjeller enda, så må google de litt. Fargen er nok ikke nøye (Eller så blir det vel gjerne sånn at jeg gjerne vil ha alle fargevarianter som finnes). Jeg falt for den lodne pelsen på bildet til Helena. Så små, søte og yndige. Kan meget være jeg minner deg på tilbudet til sommeren. 😉 God helg til deg også!

 2. Hei
  Mange fine planter på må-ha-listen din! Jeg synes det er så mye fristende at det blir vanskelig å velge bare noen få.
  Tusen takk for at du vil dele fra din Corydalis til sommeren! Det ble jeg veldig glad for:)
  Ha en fin fredag og riktig god helg!

  • Bare hyggelig. Veldig mange av mine planter hadde aldri kommet til min hage om ikke vennlige hagevenner hadde delt. Nå som jeg begynner å få litt utvalg er det på tide å dele litt videre også. Det sprer jo hageglede og mangfold.

   En riktig god fredag og helg til deg også. Og minn meg på corydalisen til sommeren – jeg er medlem i kortidsminneforeningen. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s