1. mars, fredag, sol og straks vår!

Det finnes med andre ord mange grunner til å feire i dag. Denne uka har vært helt nydelig. Sola kriger med snøen, og vinner. Det blåser litt, men det betyr ikke så mye så lenge det renner og drypper fra takene og snøen forsvinner fra husveggen. Det tar nok lang tid fortsatt før de første ordentlige vårtegnene i form av planter kommer til syne, men det merkes godt på alle andre områder at vinteren endelig begynner å slippe taket nå. Folk rundt meg sprudler litt ekstra. Selv sover jeg mye bedre, og sola og lyset gjør utrolig godt for kropp og sinn. Rundt om kring dukker den ene plantelista etter den andre opp. Fristende planter på alle sammen, så å velge ut godbitene kan være vanskelig. I dag har jeg plassert inn to bestillinger på «planter jeg overhodet ikke kommer tli å klare meg uten», og jeg gleder meg til å få de på plass i bedene. (De er forøvrig kjøpt uten tanke for hvor de skal bo, men her er det både hagerom og hjerterom nok, så det skal det nok bli en orden på)

Følgende er bestilt fra http://www.planteriket.no:

Trillium Rugelii
Trillium ‘Rugelii’

Heuchera 'Autumn Leaves'
Heuchera ‘Autumn Leaves’

Athyrium filix-femina 'Lady in Red'
Athyrium filix-femina ‘Lady in Red’

Athyrium niponicum 'Ursula's Red'
Athyrium niponicum ‘Ursula’s Red’

Iris pumila 'Cherry Garden'
Iris pumila ‘Cherry Garden’

Iris pumila 'Blue Denim'
Iris pumila ‘Blue Denim’

Iris ensata 'Variegata'
Iris ensata ‘Variegata’

Og så ble det også bestilt litt fra Jonny

Anemone nemorosa ‘Blue eyes’
Anemone Nemorosa ‘Vestal’
Convallaria majalis prolificans
Corydalis malkensis
Erythronium japonicum
Hepatica nobilis rubra plena
Iris Knick-knack

Det åpnet jo enda en nettbutikk også i dag – http://www.gardenliving.no/. Jeg har ikke tittet for mye der inne enda, men tror jeg skal la lommeboka hvile litt nå. (men på den annen side – jeg har jo foreløpig ikke betalt ut noe som helst for dagens shopping, så om jeg legger inn en bestilling til med kort-trekk umiddelbart og betaler de andre plantene rett før de hentes så går det jo på forskjellige månedsbudsjett til og med, og da kan jeg plutselig handle enda mer!)

Ønsker en strålende, solrik og vakker helg til de som måtte titte innom!

4 tanker på “1. mars, fredag, sol og straks vår!

  1. Der var det mange flotte. Pumila er en som er underrepresentert her, så jeg får følge med på dine erfaringer. Og veisene – de later jeg som om ikke ser… Det er farlig, farlig!

    • Takker. Jeg er selvfølgelig helt enig i at det var mye flott. :p Veiser er veldig farlig ja!! Pumila er foreløpig ikke-eksisterende her, så det måtte jo gjøres noe med. Greit om jeg får tak i noe som du mangler også, så har jeg litt bytte-valuta. 😀

  2. Ai,ai,ai……I nesegrus beundring for Lady in red……. Vakker….. En aldri så liten våryr følelse her også, selv om den sånn egentlig er litt lenge til våren enda på disse trakter.

    • Ja, er riktignok noen uker til med snø, men jammen går det fort også nå. Og så er det lyst både når jeg reiser på jobb og også lenge etter jeg kommer hjem igjen. Sitter og ser på en himmel i brann her nå. 😀

      Om Lady in Red vil vokse seg raskt stor kan det nok hende den kan deles med flere om en stund. Men om du vili ha den i år kan du jo evt bare legge inn en bestilling og be om at den sendes sammen med meg når jeg henter – jeg er jo på Lillehammer hver dag, så kan godt levere planter til deg på Fakkelgården el.l. 🙂 (Da slipper du jo evt 150,- i porto, og det er jo i praksis et par planter helt gratis!)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s