En massemorder er løs (statusoppdatering uke 13)

Det er bare å innse det. Jeg kan ikke sommerblomster, og spesielt da ikke kunsten å overvintre de. I kveld ble jeg lei og utålmodig, så nå har jeg nettopp vært ute og sjekket status på pottene med dahlia, hvor det ikke har vært tegn til liv. Det er kun en av 4 knoller jeg helt har avskrevet enda da. De andre er fortsatt så de er litt faste – og en har jo også smårøtter som det ser ut som det er liv i. Jeg har tatt de ut av vaskerommet og inn på stua nå i håp om at varmere temperatur får de til å skjerpe seg. Er det fortsatt like lite tegn til liv der om et par uker så går de i komposten. Der kan de kose seg sammen med restene av reticulataløkene som jeg prøvde å få til å spire inne. De spirte riktignok, men så døde de. Jeg tror jeg drepte de med kjærlighet. og vann.. Håper de som står ute og må klare seg selv klarer seg bedre.

Det som faktisk spirer og lever har tatt en liten pause i å spire også, så det er lite nytt å ta bilder av. men at de ikke skyter helt fart i været er jo forsåvidt bra. Det begynner å dukke opp noen bladpar nr. 2 på convolvolusen, så da er det vel snart på tide å prikle. Ipomoeaene har litt stusslig grønnfarge på bladene, og noen av spirene har bestemt seg for å dø. Men de som står igjen ser nå ut til å bli lubne og fine nok, og det er kanskje greit å ikke ha 50 stk av en og samme sommerblomst og? Litt atamon må nok til nå for å holde resten i live.

Ellers lite spiring på de siste sortene – bare mørk jord. Aspargesen måtte visst stratifiseres, og gazaniaen kunne jeg sannsynligvis avskrive helt, så de er satt ut begge to, og tas snart inn for et siste forsøk før jeg kaster de til skogs (eller komposten)

Det er mulig jeg har sagt dette før men jeg er herved

D R I T  L E I  V I N T E R, S N Ø, K U L D E  O G  I S ! ! ! !

Sånn for å ikke mugne helt bort selv (har ikke nok atamon til det) så har jeg i hvert fall en fin måned foran meg nå med mye å glede seg til på planen. Kanskje til og med litt ordentlig vårvær? Og i dag har jeg skaffet meg en betongkum til å plassere i hagen.

Betongkum

Og så blir nok mannen veldig glad i meg når han får trent litt ekstra når han må bære den rundt omkring til jeg får bestemt meg helt hva den skal bli til. (Sannsynligvis utslagsvask bak huset, men det kan jo være det må testes ltt andre varianter også)

Reklamer

4 tanker på “En massemorder er løs (statusoppdatering uke 13)

    • Den fant jeg på «gis bort» på finn. Etter å ha kjeda meg litt og bare surfa rundt på måfå. Den er ikke hentet hjem enda – må praie inn et par sterke kolleger til å hjelpe meg å bære den opp fra kjelleren den står i. Jeg kjører forbi der hver dag på vei til og fra jobb, så da måtte man jo bare slå til. 😀 (Jeg satte opp et lagret søk med auto-epost på hage og gis bort i området mitt her – kan jo komme over mye fint)

  1. Kanskje det er for mye vanning som holder dahliaene tilbake – prøv å la de tørke ut for å se om det er noe håp? Betongvask .. jeg tror jeg har en til overs. Jeg tenkte tanken å ha den i hagen også, men han jeg deler hus med syntes det var en ekstremt dårlig idé….

    • Ja, etter litt rådslaging på Hagegal ser det nok absolutt ut til at de nok ikke trenger så mye vann nå før de blir grønne. Og det er jo veldig logisk når jeg tenker over det. De er satt i stua nå for å tørke opp litt.

      Mannen her skjønte ikke helt hva jeg skulle med den vasken og delte ikke min begeistring. Men så har det seg sånn at vi holder på å lage kjellerstue (les: gutterom). Og den blander ikke jeg meg borti, så da får jeg nok ha mine sære ideer for hagen i fred også, så lenge det ikke går helt over styr. 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s